Nyt kun pennut ovat täyttäneet 3 viikkoa ne selvästi jo kuulevat. Pentulaatikkoon syntyy vipinää kun huoneeseen saapuu joku. Nyt pentuhuoneen ovea on pidetty auki koko päivän ja Venni näyttää tykkäävän siitä että saa tarkkailla pentulaatikon elämään eteisen käytävältä. Perheen muut koirat eivät vielä ole saaneet Venniltä lupaa käydä katsomassa pentuja. Kärppänä Venni ilmaantuu pentuhuoneen oven eteen kun Tinja tai Pipsa yrittävät käydä katsomasa pentuhuoneessa. Muutaman kerran Tinja on käynyt haistelemassa pentuhuoneessa ruokakuppeja muttei ole viitsinyt vilkaistakaan pentuja.

 

Pennut painavat nyt 3 viiikon iässä 592 g – 670 g. Kaikkien painonkehitys on ollut tasaista, joten punnitseminen muutaman kerran viikossa taitaa riittää jatkossa. Pentuja on totuteltu jauhelihaa syöttämällä lisäruokaan mutta sitä ei tosiaankaan ole kovinkaan paljon pentujen suuhun uponnut. Syöttämisessä tarvitaan tosiaan kärsivällisyyttä sillä viidestä pennusta yksi saattaa olla kiinnostunut ruuasta samalla kun neljä muuta muuten vain pyörivät ympärillä sotkemassa itseään ruokaa.

 

Pennut ovat selvästi kehittyneet tällä viikolla. Pystyssä pysytään jo melkoisen hyvin. Peruuttaminen ja eteenpäin ryntäiily on ilmeisen hauskaa. Myös kavereiden korvien pureskelu ja painiminen on kovassa huudossa. Pentulaatikosta kuuluu myös jos jonkinlaista ääntä: murinaa (sen osaa jo melkein kaikki pennut), myös haukuntaa on muutama pentu testannut. Pentulaatikon toisessa päässä oleva sanomalehti on myös ollut kovassa käytössä. Venni ei enää korjaa pentujen pissalätäköitä ja kakkakiehkuroita joten laatikon sanomalehtiä ja alustoja on saanut olla vaihtamassa muutaman kerran päivässä. Mikolla oli hauskaa kun hän yhtenä päivänä raportoi minulle puhelimitse pentujen vessatouhuja. Hänestä oli kauhean hauskaa kun pennut pissasivat paperille ja sen jälkeen vahingossa kaatuivat pissojen päälle (miten se voi olla hauskaa 7 vuotiaasta;) No saatuaan naurunsa naurettua hän oli hyvin huolissaan siitä aionko minä pestä koirat kun tulen töistä. Kieltämättä tekisi mieli pestä pennut vaikka joka päivä. Olen kuitenkin pessyt pennut vasta kerran. Tästäkään toimenpiteestä pennut eivät olleet kovinkaan peloissaan. Föönin puhaltaessa Venni makoili vieressä turvana. Venni itse rakastaa föönin lämmintä puhallusta.